Header Ads

Header ADS

WBSEDCL OFFICE EXECUTIVE PRACTICE SET 1 | OFFICE EXECUTIVE (GENERAL AWARENESS & COMPUTER AWARENESS)

WBSEDCL OFFICE EXECUTIVE SET -1

GENERAL AWARENESS


1.The term Bunker is associated with which sports?
(a) Chess
(b) Polo
(c) Swimming
(d) Boxing

Ans - b

2.Which of the following is the highest peak of Satpura Range?
[A] Gurushikhar
[B] Dhupgarh
[C] Pachmarhi
[D] Mahendragiri

Ans - B

3.Which of the following hydroelectric project constructed on the river Krishna?
A. Almatti Dam
B. Baspa Hydro-Electric Project
C. Bhadra Reservoir Project
D. Chamera Hydro-Electric Project

Ans: A

4. In what year did the Taj Mahal become a UNESCO World Heritage Site?
A) 1954
B) 1889
C) 1983
D) 1943

Ans - C

5.The Gandhi Arwin Pact was signed on
A: 7 August 1930
B: 5th March 1931
C: 2nd July 1941
D: 9th March 1929

Ans - B

6.Who is the former ISRO chairman who initiated the development of the Geo Stationary Launch Vehicle (GSLV) and the development of cryogenic technology in 1991?
a. G. Madhavan Nair
b. KK Radhakrishnan
c. UR Rao
d. Shailesh Nayak

Ans - c


7.Which is India's first artificial satellite?
A) Bhaskara
B) INSAT
C) Aryabhatta
D) Rohini

Ans - C

8.Indian Cancer Research institute is located at
A. New Delhi
B. Calcutta
C. Chennai
D. Mumbai

Answer: Option D

9.Which is the highest gallantry award in India?
A. Param Vishishtat Seva Medal
B. Param Vir Chakra
C. Kirti Chakra
D. Vir Chakra

Ans - B

10.Yamini Krishnamurti is famous for which form of dance ?
(a) Kuchipudi
(b) Kathak
(c) Manipuri
(d) Bharatnatyam

Answer: Bharatnatyam

11.Who among the following is NOT directly participating in the election of the President?
a) the elected members of Lok Sabha and Rajya Sabha
b) the elected members of the legislative assemblies of the state
c)the elected members of the legislative assemblies of the Union Territories of Delhi and Puducherry
d) Both elected and nominated members of the State legislative council

Ans - D

12.G-20 Summit 2018 held in which Country ?
(A) Argentina
(B) India
(C) Russia
(D) None of the Above.

Ans - a

13.Union Environment ministry approved projects for climate change in which states?
a. Rajasthan
b. Gujarat
c. Manipur
d. Both a and b

ans -D

14.Who of the following was the first Prime Minister to visit Siachen?
A) Dr. Manmohan Singh
B) Rajiv Gandhi
C) Atal Bihari Vajpayee
D) Lal Bahadur Shastri

Ans - A

15.What is the full form of "CBI"?
A.Central Bureau of Investigation
B.Crime Bureau of Investigation
C.Central Board of Investigation
D.Central Bribe Investigation


Ans - A

COMPUTER AWARENESS (MS OFFICE)


1.What is gutter margin ?
A) Margin that is added to right margin when printing
B) Margin that is added to the left margin when printing
C) Margin that is added to the outside of the page when printing
D) Margin that is added to the binding side of page when printing

ANS - D

2. Typeface option will come under which menu ?
A) Edit
B) View
C) Format
D) Tools

ANS - C

3.Which of the following is not available on the Ruler of MS Word screen ?
A) Tab stop box
B) Left Indent
C) Right Indent
D) Center Indent

ANS - D

4.What is the Short cut key for line break?
A) CTRL + Enter
B) Alt + Enter
C) Shift + Enter
D) Space + Enter

ANS - C

5.By pressing F12, which of following will happen ?
A) Save As dialog box will open
B) Save dialog box will open
C) Open dialog box will open
D) Close dialog box will open

ANS - A

6.Which file is responsible to start MS Word ?
A) Winword.exe
B) Win.exe
C) Word.exe
D) Wordwin.exe

ANS-A

7.What shortcut will we use to align centre ?
A) Ctrl + A
B) Ctrl + E
C) Ctrl + D
D) Ctrl + B

ANS - B

8.What is the use of bookmarks ?
A) To correct the spellings.
B) To jump to a specific location in the document
C) To ignore spelling mistakes
D) To save alignments as it is.

ANS -B 

9.To spell check which function key you will press ?
A) F5
B) F6
C) F7
D) F8

ANS- C

10.How many maximum number of columns can be inserted in the word document ?
A) 45
B) 50
C) 55

D) 65

ANS - A

PDF LINK-    DOWNLOAD

এই PDF টি ডাউনলোড করতে যুক্ত হন আমাদের TELEGTAM 
GROUP এ লিঙ্ক -t.me/jobskeyacademy

WBSEDCL OFFICE EXECUTIVE PREVIOUS YEAR QUESTION PAPER 2017- https://bit.ly/2GAEWNp


5 comments:

  1. Replies
    1. The effectiveness of IEEE Project Domains depends very much on the situation in which they are applied. In order to further improve IEEE Final Year Project Domains practices we need to explicitly describe and utilise our knowledge about software domains of software engineering Final Year Project Domains for CSE technologies. This paper suggests a modelling formalism for supporting systematic reuse of software engineering technologies during planning of software projects and improvement programmes in Final Year Project Centers in Chennai.

      Software management seeks for decision support to identify technologies like JavaScript that meet best the goals and characteristics of a software project or improvement programme. JavaScript Training in Chennai Accessible experiences and repositories that effectively guide that technology selection are still lacking.

      Aim of technology domain analysis is to describe the class of context situations (e.g., kinds of JavaScript software projects) in which a software engineering technology JavaScript Training in Chennai can be applied successfully

      Delete

Theme images by belknap. Powered by Blogger.